Τι λέει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλος στο HealthReport. gr για την υποβάθμιση του Οργανισμού

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 23/10/17, 17:32

[ad_1]

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δίνει τη δική του εκδοχή στο δημοσίευμα του HealthReport.gr με τίτλο:

Ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η τιμή του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ. Υγείας

Στην ίδια ανακοίνωση, αφού επισημαίνει ότι δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η υπαγωγή της εποπτείας του ΕΟΠΥΥ σε αυτοτελές Τμήμα που αναφέρεται απ’ευθείας στον Υπουργό Υγείας δείχνει την διάθεση αναβάθμισης του ΕΟΠΥΥ σε σχέση με το καθεστώς της υπαγωγής του (ως τώρα και με βάση το προηγούμενο ΠΔ 106/2014) σε τμήμα της Διεύθυνσης ΠΦΥ του υπουργείου.

Αναλυτικότερα ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει:

Eπειδή το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης και της στρέβλωσης των απόψεων τραβάει μακρυά, θα ήθελα σε σχέση με το δημοσίευμα της κ. Γλένη, Παρασκευή 20/10/17, να δηλώσω τα ακόλουθα:

Η συνάντηση προέδρου και αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο, έγινε για να συζητηθούν με τον γενικό γραμματέα οι διατάξεις του Π.Δ. 121/2017 που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ.
Δεν τέθηκε κανένα θέμα παραίτησης, ούτε καν ενδεχόμενο, τουλάχιστο όσο ήμουνα κι εγώ παρών στην συνάντηση.
Επομένως τα όσα γράφονται περί αυτού, αποτελούν αποκυήματα φαντασίας και ”όνειρα θερινής νυκτός” (αν και φθάνουμε τέλος Οκτώβρη!) κάποιων που θέλουν τον ΕΟΠΥΥ διχασμένο.

Προσωπικά και μετά την συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, θεωρώ πως εκλείπουν οι λόγοι συντήρησης πολεμικού κλίματος και διασποράς φοβικών συναισθημάτων, από αυτούς που έχουν λόγο να το κάνουν και το κάνουν προφανώς για να συντηρήσουν ψευδαισθήσεις σε σχέση με το μέλλον του ΕΟΠΥΥ.

Η υπαγωγή της εποπτείας του ΕΟΠΥΥ σε αυτοτελές Τμήμα που αναφέρεται απ’ευθείας στον Υπουργό Υγείας δείχνει την διάθεση αναβάθμισης του ΕΟΠΥΥ σε σχέση με το καθεστώς της υπαγωγής του (ως τώρα και με βάση το προηγούμενο ΠΔ 106/2014) σε τμήμα της Διεύθυνσης ΠΦΥ του υπουργείου.

Άλλωστε η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ εποπτεύεται και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, γεγονός που δείχνει πως ο Οργανισμός, ως μοναδικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας διατηρεί την άμεση σχέση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και δεν αποτελεί απλά, έναν εποπτευόμενο φορέα μιάς διεύθυνσης του υπουργείου…

Καλό θα είναι να σταματήσει ο θόρυβος που αναίτια προκαλείται για να μπορεί και ο ΕΟΠΥΥ με τους εργαζόμενους να συντελούν το δύσκολο καθημερινό έργο της εξυπηρέτησης των πολιτών και όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας“.

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Στ.Βαρδαρός στο HealthReport.gr: «Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ»! Τι υποστηρίζει για το Προεδρικό Διάταγμα


Αν σου άρεσε κάνε