Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 20/10/17, 06:12

[ad_1]

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να διαφανούν το επόμενο διάστημα στον ΕΟΠΥΥ.

Η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που αποδυναμώνει πλήρως τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας, δεν πρόκειται να είναι χωρίς συνέπειες τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους παρόχους όπως είναι οι γιατροί, τα εργαστήρια, οι κλινικές κλπ.

Διαβάστε την αποκάλυψη που έκανε το HealthReport.gr και δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται επί της ουσίας σε ένα τμήμα του υπουργείου Υγείας. Πατήστε ΕΔΩ: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Η απόλυτη αποδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ, καθώς του αφαιρούνται όλες οι σημαντικές και βασικές αρμοδιότητες, αλλάζει το ρόλο για τον οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Με βάση το νομοθέτη που θέσπισε τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός επρόκειτο να εξελιχθεί κάποια στιγμή σε μία απολύτως αυτόνομη μονάδα ώστε να μπορεί να γίνει αγοραστής υπηρεσιών υγείας και να παζαρεύει στην ελεύθερη αγορά τιμές και υπηρεσίες.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ θα μετατρεπόταν σε μονοψώνιο και θα είχε τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στην αγορά για τις τιμές αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που θα αγόραζε για τους ασφαλισμένους του.

Πλέον με τον ριζικό περιορισμό των αρμοδιοτήτων του, ο ΕΟΠΥΥ γίνεται ένα όργανο χωρίς καμία δύναμη και επιρροή. Εξάλλου πλέον δε θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και στη συνέχεια να τις στέλνει προς απλή επικύρωση στο υπουργείο Υγείας, καθώς πια οι αποφάσεις ουσίας θα λαμβάνονται κατ’ ευθείαν από τον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα έχει τον πρώτο λόγο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονταν στο HealthReport.gr ότι οι αλλαγές θα επιφέρουν περαιτέρω καθυστερήσεις σε πληρωμές παρόχων και εξυπηρετήσεις σε ασφαλισμένους, αλλά προς ώρας οι σχεδιασμοί είναι ακόμη επί χάρτου.

Πάντως μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ είναι ανάστατοι και συνεδριάζουν ήδη από το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου με την Ομοσπονδία τους να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ φοβάται πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας αφού πια δεν θα υπάρχει αντικείμενο για πολλά τμήματα του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες οδηγίες ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς για τις επισκέψεις! Σε επίσχεση οι γιατροί

Η χολέρα «ενώνει» Ξανθό –Πολάκη! Τι λένε σε κοινή τους δήλωση

Έτοιμη η επιτροπή για τον φορέα που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει τα νέα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου! Απλήρωτοι από τον Μάρτιο

Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας

Άγριος «πόλεμος» στο υπ.Υγείας με πρώην πρόεδρο φορέα Υγείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Καταγγελίες για συγκάλυψη παρανομιών

Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες


Αν σου άρεσε κάνε