08
ΦΕΒ

Τον έπεισαν να αλλάξει γνώμη


Πολλές εισηγήσεις δέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με το ταξίδι που είχε προγραμματίσει να κάνει στην Αίγυπτο. Πέρα από τις συζητήσεις που έγιναν για το θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε εισηγήσεις για την αναβολή του ταξιδιού του ακόμα και από Ευρωπαίους ηγέτες.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του είπαν πως ένα τέτοιο ταξίδι σε μία τέτοια χρονική περίοδο μόνο ζημιά θα προκαλούσε και δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα.

Οι ίδιοι σημείωναν, μάλιστα, ότι η εμπλοκή ενός Ευρωπαίου ηγέτη στα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο αυτή την ώρα, μπορούσε να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για όλη τη Γηραιά Ήπειρο. Οι αιτιάσεις αυτές των Ευρωπαίων ομολόγων του ήταν εκείνες που μέτρησαν περισσότερο απ’ όλες τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την τελική απόφαση για την αναβολή του ταξιδιού του ο Γ. Παπανδρέου την ανακοίνωσε στους στενούς συνεργάτες του μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου και δόθηκε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για τα δέοντα…
Produced by