20
ΔΕΚ

Χωρίς πρόεδρο ο ΠΑΟ


Ακέφαλη μένει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός , μετά τις αιφνίδιες αποχωρήσεις Βγενόπουλου- Πατέρα. Ειδικότερα, το πρωί ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ αργότερα το απόγευμα ο Νικόλας Πατέρας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρεία της ομάδας.

Όπως υποστήριξε στην ανακοίνωση του o Mr MIG, «Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω «πληρώσει» με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από «Παναθηναϊκούς» διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για «ενότητα» και «συσπείρωση» που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».

Ακολουθώντας, ο Νικόλας Πατέρας, στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει «….. Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.


Κατόπιν τούτου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο».

Κατά συνέπεια η οικογένεια Βαρδινογιάννη εξακολουθεί να έχει τα ηνία του συλλόγου στην κατοχή της και αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.
Produced by