07
ΔΕΚ

Τραβάνε χειρόφρενο όλα τα μέσα μεταφοράς!


Χωρίς Αστικές Συγκοινωνίες θα παραμείνει αύριο η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Πρωτεύουσα.

Λόγω της 24ωρης κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), Μετρό , ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), τραμ, προαστιακό και ΟΣΕ, ενώ χθες το πρωί, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην είσοδο των γραφείων των ΗΣΑΠ στην Ομόνοια.

Στο μεταξύ, σήμερα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, για το νέο εργασιακό καθεστώς.
Οι διαπραγματεύσεις πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να ολοκληρωθούν σε 30 ημέρες. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα αποφασίσουν οι διοικήσεις και θα νομοθετήσει η κυβέρνηση.
Μετά τις μετατάξεις υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν στον Όμιλο περίπου 4.050 εργαζόμενοι, 2.800 στον ΟΣΕ, 900 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 350 στην ΕΡΓΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι οι Συμβάσεις Εργασίας καταγγέλθηκαν την περασμένη παρασκευή από τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών εταιρειών του Ομίλου.
Produced by