08
ΔΕΚ

Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης


Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και έλαβε από τον 6ο Τακτικό Ανακριτή ο επιχειρηματίας πρόεδρος του Ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης που συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ο Ψωμιάδης κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μετά από δίωξη που ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, οπότε και ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση περίπου 65 επενδυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Capital, με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, προχώρησε στο διάστημα 2003-2006 στην έκδοση δανειακών εταιρικών ομολόγων ύψους μέχρι και 8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διέθετε στο επενδυτικό κοινό εισπράττοντας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 6ος Τακτικός Ανακριτής προχώρησε χθες αργά το απόγευμα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ενώπιόν του αυτόβουλα πρώην συνεργάτης -αντίδικος πλέον- του Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος κατήγγειλε πως ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο ανακριτής απήγγειλε τις κατηγορίες που βαρύνουν τον επιχειρηματία και σε βάρος της συζύγου και της κόρης του για τις οποίες εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας, που παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η περιουσία του, καθώς και συγγενικών του προσώπων, τελεί υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης μετά από αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Σύλλογος Ζημιωθέντων «Ασπίς Πρόνοια»: Αποτέλεσμα αλλεπάλληλων μηνυτήριων αναφορών η σύλληψη


Το δρόμο για την αποζημίωση περισσότερων του ενός εκατομμυρίου ασφαλισμένων στην «Ασπίς Πρόνοια» ανοίγει η σύλληψη Ψωμιάδη, σύμφωνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια».


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος, η χθεσινοβραδινή σύλληψη του Παύλου Ψωμιάδη ήταν αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων μηνυτήριων αναφορών στην Εισαγγελία που έγιναν από τον Νοέμβριο του 2009 από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, οι οποίες προηγήθηκαν κατά ένα χρόνο περίπου από κάθε άλλη μήνυση. Εξάλλου, σημειώνεται οτι το σκεπτικό της σύλληψης του πρώην προέδρου της «Ασπίς» βασίστηκε στις μηνυτήριες αναφορές συλλόγου για «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα - ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».


Produced by