08
ΔΕΚ

Συμβολικές καταλήψεις στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς


Σε συμβολικές καταλήψεις στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, θα προχωρήσουν κάτοικοι και φορείς του νομού Πιερίας.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Νομού Πιερίας κ.ά.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς, με το άνοιγμα των διοδίων από τις 11:00 - 15:00.

Εάν η Πολιτεία «κωφεύσει» και δεν «εισακουστούν» τα αιτήματά τους (ζητούν -μεταξύ άλλων- να επανέλθει το κόστος των διοδίων των Μαλγάρων στην αρχική του τιμή, δηλαδή 2 ευρώ), τότε θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των προαναφερθέντων διοδίων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες (11:00 - 15:00).

«Εάν και πάλι δεν δοθεί λύση, θα προχωρήσουμε μετά τις γιορτές, στην επ’ αόριστον κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς οι κινητοποιήσεις στα Μάλγαρα θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων των δύο νομών (Θεσσαλονίκης και Πιερίας), αφού θεωρούν ότι «πλήττονται οι επαγγελματίες και ο τουρισμός της περιοχής».

«Νομίζω ότι οι αυξήσεις και στο κόστος αλλά και στον αριθμό των διοδίων είναι παράλογες και δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτό που προσφέρουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα διόδια, αποφασίστηκε, επίσης, η διανομή σχετικού φυλλαδίου στους νομούς Πιερίας και Θεσσαλονίκης, καθώς και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τουλάχιστον στους δήμους της Πιερίας.


Produced by