08
ΔΕΚ

ΟΑΣΑ: Έναρξη λειτουργίας τριών νέων λεωφορειολωρίδων στην Αθήνα


Την έναρξη λειτουργίας τριών νέων λεωφορειολωρίδων στην Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, στον παράδρομο Ποσειδώνος στο Μοσχάτο και στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΑΣΑ στο πλαίσιο εφαρμογής του «Γενικού Σχεδίου Μεταφορών», το οποίο προβλέπει την προώθηση των μέτρων προτεραιότητας για τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς.


Με την ισχύ της καινούργιας λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων, το συνολικό δίκτυο της πρωτεύουσας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα. Οι νέες λωρίδες είναι:


• Ηπείρου (Δ.Αθηναίων), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων.


• Εθν.Μακαρίου/Λ.Ποσειδώνος (Μοσχάτο/ Ν.Φάληρο), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πίνδου και Ζερβού στην κατεύθυνση προς Πειραιά.


• Εθνάρχου Μακαρίου (Δ.Περιστερίου) αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κύπρου και Κουντουριώτου στην κατεύθυνση προς Περιστέρι.

Υπενθυμίζεται, ότι στα τμήματα αποκλειστικών λωρίδων παράλληλης ροής με την υπόλοιπη κυκλοφορία, επιτρέπεται η κίνηση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ), των ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, υπηρεσιακά λεωφορεία, σχολικά κτλ), των οχημάτων άμεσης ανάγκης καθώς και των δικύκλων ενώ απαγορεύεται η κίνηση και η στάση κάθε άλλου οχήματος.

Στα τμήματα μικτής κίνησης, τα οποία διαχωρίζονται από την λοιπή κυκλοφορία με διακεκομμένη κίτρινη γραμμή και με κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση, επιτρέπεται η κίνηση και η στάση των ταξί, η κυκλοφορία των δεξιά στρεφόντων οχημάτων καθώς και των οχημάτων που εισέρχονται σε παρόδιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια βενζίνης κτλ.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, κατά τις ώρες 06:00-21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00, εκτός αργιών, για όλες τις προαναφερόμενες αποκλειστικές λωρίδες. Το ύψος του προστίμου εισόδου σε λεωφορειολωρίδα είναι 200 ευρώ ενώ προστίθενται 5 βαθμοί ποινής στο σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς οδηγών. Επιπλέον σε περίπτωση στάθμευσης σε αυτή, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα με γερανό.


Produced by