09
ΔΕΚ

ΤΕΕ: Απώλειες στο δημόσιο ταμείο από την κατάργηση του κώδικα αμοιβών


Απώλειες πολλών εκατομμυρίων στο δημόσιο ταμείο από την κατάργηση του κώδικα αμοιβών θα προκληθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη διεθνή συνάντηση με θέμα «θεσμικό πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος του μηχανικού και κώδικας αμοιβών», που διοργάνωσε το ΤΕΕ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο σε περισσότερα από 230 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα ανέλθουν οι απώλειες του κρατικού προϋπολογισμού αν καταργηθεί ο κώδικας αμοιβών των μηχανικών

Ο κ. Σπίρτζης αναλύοντας τις απώλειες είπε ότι τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από ΦΠΑ, ΦΕΜ και χαρτόσημο, 20 εκατομμύρια ευρώ η απώλεια εσόδων για το ΤΕΕ, 12 εκατομμύρια από τις εισφορές του ασφαλιστικού συστήματος και 6 εκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση του Ε.Μ. Π και των άλλων πολυτεχνικών σχολών και έθεσε ευθέως το ερώτημα
«Οι κυβερνώντες και η τρόικα των δανειστών του δημοσίου δεν φαίνεται να θέτουν στις προτεραιότητες τους τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, την κάλυψη των επιστημονικών φορέων και τη χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών σχολών. Τα καθαρά έσοδα του κράτους δεν τους ενδιαφέρουν;»


Produced by