13
ΔΕΚ

Αρνείται τις κατηγορίες ο Παύλος Ψωμιάδης


Αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ενώπιον του ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης. Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι ο όμιλος της ΑΣΠΙΔΟΣ άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά τον Μάιο του 2008 ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της COMMERCIAL VALUE κατά 93 εκατομμύρια ευρώ μετά από σχετική εντολή της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αύξηση που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν η ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου.


Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη για το έτος 2009 η ΚΑΠΙΤΑΛ έχει εξοφλήσει κατά ποσοστό 90% όλες τις υποχρεώσεις της και τόνισε πως αυτή την περίοδο προχωρά σε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο στην εταιρία -καθώς τα προσωπικά του είναι δεσμευμένα-ώστε να εισπράξουν οι ομολογιούχοι.

Η αιτιολογία που σύμφωνα με πληροφορίες προέβαλε στον ανακριτή ο κ. Ψωμιάδης για τις καταθέσεις σε προσωπικούς του λογαριασμούς ήταν για να πετυχαίνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις ως προς το κόστος, καθώς η ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ δημιουργούσε προσδοκίες για μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ο επιχειρηματίας απέδωσε σε ζήλια την καταγγελία πρώην συνεργάτη του για επικείμενη διαφυγή του εξωτερικό τονίζοντας πως δεν το σκέφτηκε ποτέ.

Produced by