13
ΔΕΚ

Κομφούζιο στις μεταφορές


Tεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στην ΕΘΕΛ καθώς μερίδα συνδικαλιστών απέκλεισε την πλειοψηφία των αμαξοστασίων με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται αρκετά δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ ακόμα και μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Αντιδρώντας έτσι στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των συγκοινωνιών το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων μειώσεις μισθών και μετατάξεις προσωπικού. Οι δρόμοι της Αθήνας από τη στάση μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα ήταν απροσπέλαστοι όπου το κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε πολύωρη ταλαιπωρία.

Ακόμα και μετά την λήξη της στάσης συνδικαλιστές απέκλισαν τις εξόδους των αμαξοστασίων με αποτέλεσμα να μη πραγματοποιούνται δρομολόγια για αρκετή ώρα μετά τις πέντε το απόγευμα, ώρα κατά την οποία τα οχήματα έπρεπε να επιστρέψουν στην κυκλοφορία. Τα προβλήματα σημειώθηκαν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ καθώς μερίδα συνδικαλιστών απέκλεισε τα τρία από τα πέντε αμαξοστάσια σε Βοτανικό, Ελληνικό και Πέτρου Ράλλη, απαγορεύοντας την έξοδο οχημάτων. Η στάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό των επιβατών στις στάσεις αναμένοντας μάταια να εξυπηρετηθούν.

Produced by