14
ΔΕΚ

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Eνημέρωση των Ιατρών του Ιδρύματος


 Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των Ιατρών του Ιδρύματος, γνωστοποιεί τόσο τις θέσεις της όσο και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφορικά με το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με τα αιτήματα των Ιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"1. Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεπής στις δεσμεύσεις της σχετικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στις Μονάδες Υγείας από τη λήξη των συμβάσεων 1000 περίπου γιατρών πανελλαδικά, μετά την έκδοση του ΦΕΚ στις 17-11-10 έχει ήδη προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

- Προκήρυξη 22-11-10 για την κάλυψη όλων των αναγκών σε εργαστηριακούς γιατρούς ακτινοδιαγνώστες και βιοπαθολόγους, καθώς και αναισθησιολόγους για Νοσοκομεία, καρδιολόγους για Σταθμούς Άμεσης Βοήθειας, και παθολόγους για παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές.

- Προκήρυξη 25-11-10 για την κάλυψη των αναγκών στην Περιφέρεια της Κρήτης.

- Προκήρυξη 4-12-10 για την κάλυψη των αναγκών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

- Εντός των προσεχών ημερών προκηρύσσεται το σύνολο των θέσεων για όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

2. Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται το "διασυρμό και κατασυκοφάντηση" των Ιατρών, η Διοίκηση του ΙΚΑ απαντά ολοκάθαρα:

Ποτέ και ουδείς από τη Διοίκηση του ΙΚΑ δεν προέβη σε δηλώσεις διασυρμού και κατασυκοφάντησης. Διασύρουν και κατασυκοφαντούν τον Ιατρικό Κλάδο όσοι παραβιάζουν τους νόμους, τους κανονισμούς και την ιατρική δεοντολογία.

Όλοι αυτοί, εάν υπάρχουν, θα αναζητηθούν με απόλυτα διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες και φυσικά θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

3. Η Διοίκηση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού για την ανάδοχη εταιρεία, θα προβεί στον ανασχεδιασμό του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω του 184, με μοναδικό στόχο την απόλυτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και τη διευκόλυνση των Ιατρών για την εκτέλεση του έργου τους.

4. Για τις κρίσεις των Διευθυντών θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων.

5. Το Β' Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις άμεσες επόμενες συνεδριάσεις του θα ασχοληθεί με το επιστημονικό βαθμολόγιο των ιατρών.

Όλα τα παρά πάνω είναι στο σύνολό τους γνωστά στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Ιατρών του ΙΚΑ".

Produced by