21
ΔΕΚ

''Ανάσα'' την Πέμπτη για επιβατικό κοινό και αγορά


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στις αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Χθες, κυκλοφόρησαν μόνο τα λεωφορεία για κάποιες ώρες, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα, τραμ, μετρό , ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Προαστιακό, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία .

Σήμερα, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων περιλαμβάνει στάση εργασίας, 12 με 4 μμ για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ και 11 πμ με 4 μμ για τον ηλεκτρικό και το μετρό. Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία τους. Αντί της κινητοποίησης αυτής θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Διαφοροποιούν μερικώς τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο και το επιβατικό κοινό.

Έτσι, την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12 με 4 στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη 11 με 4 στο μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις.

Εμπορικός κόσμος: οι κινητοποιήσεις θα αυξήσουν τα "λουκέτα" στις εμπορικές επιχειρήσεις

Την αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις επιπτώσεις της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή την περίοδο μεταφέρουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με ανακοινώσεις τους ζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους την αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ η κατάσταση που διαμορφώνεται εκτιμάται ότι θα ανεβάσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που κλείνουν στις 7.000 για το Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης, χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση στην αγορά πού επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο λόγω της αδυναμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Produced by