21
ΔΕΚ

Επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης


 Επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, αλλά θα πραγματοποιηθούν οι 1.000 από τις περίπου 1.300 προγραμματισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αεροπορικών αρχών.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa δεν θέλησε να δεσμευτεί για το πότε θα αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγιά της. Επίσης δεν έχει ανακοινώσει καμιά εκτίμηση για το κόστος της κακοκαιρίας στον τομέα των αερομεταφορών.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου ακυρώθηκαν 50 από τις 1.100 προγραμματισμένες πτήσεις, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε άλλα μέρη. Η βαυαρική πρωτεύουσα δεν επλήγη από την κακοκαιρία όπως οι άλλες γερμανικές πόλεις.

Στο Βέλγιο, οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν χάος στις συγκοινωνίες, με το μποτιλιάρισμα να φτάνει τα 330 χιλιόμετρα και να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Γερμανία, αλλά και ορισμένες υπερατλαντικές εξαιτίας της έλλειψης υγρού που χρησιμοποιείται για τον εκχιονισμό.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το κρύο στο Βέλγιο. Το θύμα βρέθηκε νεκρό από υποθερμία στην πόλη Εβάιγ χθες Δευτέρα. Την Κυριακή ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τη στέγη ενός αχυρώνα που κατέρρευσε από το χιόνι.

Το χιόνι και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να κρατούν στο έδαφος τα περισσότερα αεροσκάφη στη Βρετανία.

Η British Airways ανακοίνωσε πως αναμένονται "σημαντικές καθυστερήσεις" στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο θα επαναλειτουργήσει με τη χρήση μόνο του ενός διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης.

"Εξαιτίας της κακοκαιρίας θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας μέχρι τα Χριστούγεννα", επισημαίνει η εταιρία.

Αντίθετα, οι περισσότερες πτήσεις από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Λόντον Σίτι θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με το Eurocontrol, που ελέγχει τις αερομεταφορές σε 38 χώρες, περισσότερες από 22.000 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη ακυρώθηκαν την Δευτέρα.

Produced by