22
ΔΕΚ

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ


 Στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 πραγματοποίησαν σήμερα οι δυο μεγαλύτερες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ .

Μετά το συλλαλητήριο που είχε μικρή συμμετοχή κυρίως σωματείων των ΔΕΚΟ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων ζητείται η αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, η ανάκληση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και η επαναφορά και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης, τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, την προστασία των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και του 13ου και 14ου μισθού.

Σε ανακοίνωσή της μετά το συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία σε βαθύτατη ύφεση και κρίση.

Στις δυο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην στην Ομόνοια, η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Produced by