24
ΔΕΚ

Μεντβέντεφ: "Ο Ομπάμα πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του"


Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ηγέτη που "πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του" μετά την επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία της νέας συνθήκης START που θα σημάνει την "επανέναρξη" των σχέσεων Ουάσινγκτον-Μόσχας

"Είναι ένας καλός άνθρωπος. Σε αρκετά δύσκολες συνθήκες κατάφερε να προωθήσει την επικύρωση της υψίστης σημασίας συνθήκης START...που θα εγγυηθεί την ασφάλειά μας για τα επόμενα χρόνια," είπε ο Μεντβέντεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν θεωρείται δεσμευτική η προσπάθεια των αμερικανών γερουσιαστών να αποσυνδέσουν την START από την πυραυλική άμυνα.

Σε συνέντευξή του, σε τρία μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, που μεταδόθηκε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συνθήκη "θεμέλιο λίθο για την ασφάλεια για τις επερχόμενες δεκαετίες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο" και δήλωσε "ευχαριστημένος που προχωρούμε με την επικύρωσή της".

Για τον πρόεδρο Ομπάμα, ο ρώσος ομόλογός του είπε: "Ο Ομπάμα είναι ικανός να ακούει...και ίσως, το κυριότερο απ΄όλα, πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, είτε πρόκειται για την START, είτε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)".

"Εκανε πολύ καλά τη δουλειά του", είπε ο Μεντβέντεφ για τον Ομπάμα. "Μπαράκ ξεκουράσου", τον συμβούλευσε στο τέλος.

"Στην Αμερική υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν με την αποκαλούμενη επανέναρξη των σχέσεων και υπάρχουν και άλλοι που το αντιμετωπίζουν με νευρικότητα- θεωρούν ότι η Ρωσία είναι η πηγή όλων των δεινών", σχολίασε ο Μεντβέντεφ.

Produced by