27
ΔΕΚ

Κινητοποιήσεων...συνέχεια στα ΜΜΜ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.


Μια στάση εργασίας διαφορετική

Ιδιαίτερης μορφής θα είναι η απεργία που κήρυξαν για την Τετάρτη οι ηλεκτροδηγοί του μετρό , των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων και του τραμ.

Ειδικότερα, κατά τη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί,τα τρένα θα κινηθούν κανονικά και το ποσό που θα αφαιρείτο από τους μισθούς τους, λόγω της στάσης εργασίας, θα διατεθεί στην παροχή συσσιτίων η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.Επιμένουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

Παρά το γεγονός ότι το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, τα μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικροπροβλήματα στις υπηρεσίες εδάφους, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας..

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ.

Produced by