28
ΔΕΚ

Το μέλλον των κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ


Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο οι πτήσεις, από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μηνός, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι μετατάσσονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, περίπου 500 πιλότοι και μηχανικοί της πρώην Ολυμπιακής.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία αυτή είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΥΠΑ.

Σήμερα το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη διάρκεια της οποίας έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις ο κ. Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποφασίστηκε τότε, το σύνολο των πιλότων και μηχανικών, να τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός των πιλότων και μηχανικών είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί, μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και θα προβλέπει ότι το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και για υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στάση εργασίας στην ΕΘΕΛ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

Μια εντελώς διαφορετική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι ηλεκτροδηγοί του μετρό και  των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων. Συγκεκριμένα, εξήγγειλαν για την προσεχή Τετάρτη, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, στη διάρκεια της οποίας όμως τα τρένα θα κινηθούν κανονικά.

Εξαίρεση αποτελεί το Τραμ, το οποίο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.


Κι αυτό, γιατί συμφώνησαν ότι τα λεφτά που θα τους αφαιρούσαν οι εταιρίες τους από τον μισθό τους, λόγω της στάσης εργασίας, θα τα διαθέσουν οι ίδιοι σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Επίσης την Παρασκευή 31/12/2010, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30.Produced by