28
ΔΕΚ

Χτύπησαν για λογαριασμό των συντρόφων τους


Εκτενή αναφορά στη«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» περιλαμβάνει η προκήρυξη που συνόδευε το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο, το οποίο εξουδετερώθηκε τη Δευτέρα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

«Επιτιθέμεθα και πάλι και το πράττουμε απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της 'Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς'» αναφέρεται στην προκήρυξη, τμήμα της οποίας δημοσιεύεται σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας» συνεχίζει: «Για το λόγο αυτό επιτιθέμεθα, εκ νέου, σε μία από τις δομές που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε συμπαράσταση προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα, αλλά και για το σχέδιο της 'Συνωμοσίας" που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας».
 
Όλος ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι η έκρηξη αποφεύχθηκε από τύχη, αλλά και χάρη στους προσεκτικούς χειρισμούς των υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας. Τέλος, οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι οι νέες αποστολές εκρηκτικών πακέτων οφείλονται και στην επικείμενη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε βάρος των μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Produced by