29
ΔΕΚ

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ


 Από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν σήμερα όλα τα μέσα μεταφοράς. Εξαίρεση αποτελεί το Τραμ, το οποίο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι του θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Επίσης την Παρασκευή 31/12/2010, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30.

Ανάλογες κινητοποιήσεις , με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει και για το νέο έτος στις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

"Αδικαιολόγητες" χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ο κ. Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται "εν ονόματι κάποιου φόβου" που έχουν οι εργαζόμενοι, τον οποίο χαρακτήρισε "ανεξήγητο". Διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των υπαλλήλων στους συγκοινωνιακούς φορείς, αλλά, όπως είπε, "πρέπει να εξασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων".

Τόνισε δε πως είναι αδιανόητο να καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τα τεράστια ελλείμματα -λόγω κακοδιαχείρισης, κακού σχεδιασμού, αδικαιολόγητου υψηλού λειτουργικού κόστους- που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός, ώστε στο τέλος του 2011 οι οργανισμοί αυτοί, οι οποίοι θα συνεχίζουν να επιδοτούνται σε ένα λογικό ποσοστό όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν θα παρουσιάζουν ελλείμματα σε αυτά τα μεγέθη, όπως τα τελευταία χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας η αναδιάρθρωση κρίθηκε αναγκαία για λόγους επιχειρησιακούς και βελτίωσης της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα συζητήσει, ενόψει αυτής της πρωτοβουλίας, με τους εργαζόμενους το σχέδιο, όταν καταλήξει στην τελική πρότασή της, η οποία και θα λάβει την μορφή του κατάλληλου σχεδίου νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, τον Ιανουάριο.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα βρέθηκε λύση σχετικά με το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Ρέππας, τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποφασίστηκε τότε, το σύνολο των πιλότων και μηχανικών, να τοποθετηθούν στην ΥΠΑ. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί, μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Produced by