29
ΔΕΚ

Αναζητούν από κάμερες στοιχεία για το πακέτο στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη


Οι Ιταλοί εισαγγελείς, με επικεφαλής τον δικαστικό Πιέρο Σαβιόττι, που ασχολούνται με την υπόθεση της αποστολής εκρηκτικού πακέτου στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης, εκτιμούν ότι μπορεί να συλλέξουν ενδιαφέροντα στοιχεία, από τις εικόνες κλειστού κυκλώματος με τηλεοπτικές κάμερες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι ειδικές εξετάσεις των ομάδων χημικών των καραμπινιέρων, εξακρίβωσαν ότι τα τρία εκρηκτικά πακέτα, που εντοπίσθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας (στις 23 Δεκεμβρίου) και της Ελλάδας ( 27 Δεκεμβρίου), έχουν κατασκευασθεί με την ίδια ακριβώς τεχνική, από το ίδιο «χέρι», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι φάκελοι έφεραν ιταλικά γραμματόσημα και η αποστολή, έγινε, πιθανότατα, λίγες ημέρες νωρίτερα, από ταχυδρομείο της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι υπεύθυνοι των ερευνών, εξετάζουν πολύ προσεκτικά, όλες τις εικόνες από τα κυκλώματα με κλειστές κάμερες, στα υποκαταστήματα των ιταλικών ταχυδρομείων, που βρίσκονται στο κέντρο της Ρώμης. Υπάρχει η βάσιμη ελπίδα, ότι μπορεί να έχει καταγραφεί το πρόσωπο του αποστολέα και έτσι να δοθούν απαντήσεις ως προς ορισμένα, τουλάχιστο, μέλη της Fai, " Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας", που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των τριών εκρηκτικών φακέλων.

Produced by