29
ΔΕΚ

Διαμαντοπούλου: Επανέρχονται τα πειραματικά σχολεία


«Με τον νέο νόμο δημιουργούνται πρότυπα και πειραματικά σχολεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, τα οποία συνδέονται με τα πανεπιστήμια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άν. Διαμαντοπούλου στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου για τα «Πειραματικά-Πρότυπα Σχολεία».

Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι «στόχος είναι να είναι εργαστήρια πειραματικών εκπαιδευτικών μεθόδων και "κυψέλες" αριστείας, που έχει ανάγκη η χώρα μας».

Κληθείσα να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο περί κατάργησης της δωρεάν διανομής διδακτικών βιβλίων, μέσω του έτερου σχεδίου νόμου, που εισηγήθηκε, για την « Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων», η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι τα βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται στα παιδιά, κάθε χρόνο, δωρεάν.

Ειδικότερα, η υπουργός ανέφερε ότι με τον νέο νόμο «διαλύονται» επτά υπάρχουσες δομές του Υπουργείου Παιδείας και δημιουργούνται δύο νέοι οργανισμοί, εκ των οποίων ο ένας αφορά το παιδαγωγικό έργο του υπουργείου και ο δεύτερος υποστηρίζει το υπουργείο στο ψηφιακό και εκδοτικό του έργο.

«Δηλαδή έχουμε έναν οργανισμό, ο οποίος ασχολείται με το εκπαιδευτικό υλικό και το ψηφιακό και το έντυπο και φυσικά δίνει τα βιβλία σε όλα τα παιδιά, κάθε χρόνο, δωρεάν, με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Produced by