29
ΔΕΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του δημάρχου της Λήμνου


Η ορκωμοσία του πρώτου δημοτικού συμβουλίου της Λήμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ο νέος δήμαρχος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με τους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους, ορκίστηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο "Μαρούλα", παρουσία όλων των τοπικών αρχών του νησιού.

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη διακυβέρνησης των τοπικών υποθέσεων σε μια δύσκολη εποχή που η απαισιοδοξία και η απογοήτευση είναι διάχυτες γύρω μας. Βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία σαν χώρα, που είναι ακόμα πιο δύσκολη για το νησί μας", υποστήριξε ο νέος δήμαρχος Λήμνου, ενώ για το θέμα της ανάπτυξης του νησιού ανέφερε ότι "η αλλαγή πολλών δεδομένων που καθόρισαν την πορεία της Λήμνου για πολλά χρόνια έχουν ανατρέψει το υφιστάμενο αναπτυξιακό μοντέλο, έχουν φέρει σε αμηχανία παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους και θέτουν επί τάπητος το καίριο ζήτημα της ανάπτυξης. Η δύσκολη αυτή συγκυρία πρέπει να συνεγείρει όλους τους άξιους, ικανούς και δημιουργικούς πολίτες του νησιού μας".

Στη συνέχεια, υποσχέθηκε ότι η παράταξή του θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση "τις αρχές, τις αξίες και τις προγραμματικές προτάσεις για τις οποίες μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του ο λαός της Λήμνου".

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία των αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, "όχι γιατί μας υποχρεώνουν αλλά γιατί συνειδητοποιούμε ότι δεν πάει άλλο", ενώ τόνισε ότι περιμένει σκληρή δουλειά τους αιρετούς και τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, "δουλειά με σχέδιο, πρόγραμμα και θέληση, με διάθεση προσφοράς και με σεβασμό στο δημότη, με καθαρές θέσεις και καθαρές απόψεις, με αξιοκρατία και διαφάνεια".

Σ' ό,τι αφορά στη λειτουργία του κράτους, ο κ. Χατζηδιαμαντής ανέφερε ότι "η Πολιτεία επιχειρεί για μία ακόμη φορά να μεταθέσει βάρη στην Αυτοδιοίκηση, καθώς μεταφέρει αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους, με σημαντικές καθυστερήσεις και ασάφειες στην εξειδίκευση και εφαρμογή του σχεδιασμού. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και πόρους δεν μπορεί να συντελεσθεί με επιτυχία η τεράστια διοικητική αλλαγή που επιχειρείται. Δεν είναι δυνατόν στο τέλος κάθε χρόνου και προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, να περικόπτεται η ΣΑΤΑ, το κομμάτι των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Produced by