04
ΙΑΝ

Μείωση ενοικίων ζητά ο εμπορικός σύλλογος Μεγαλόπολης


Την ανάγκη μείωσης των ενοικίων στις επαγγελματικές στέγες λόγω της οικονομικής κρίσης, ζητά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νικόλαος Αντώνακας, μιλώντας στο Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, είπε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, προκειμένου να ρίξουν τα μισθώματα σε ποσοστό γύρω στο 20% και πρόσθεσε ότι αρκετοί είναι θετικοί και πρόθυμοι να ανταποκριθούν.

Ο κ. Αντώνακας ανέφερε ότι την περίοδο των εορτών δεν δούλεψαν και η πτώση του τζίρου τους ξεπερνά το 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες έχουν δυσκολέψει τις χορηγήσεις κι έχει στεγνώσει η αγορά. Υπογράμμισε ότι πολλοί συνάδελφοί του έχουν σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ασφαλιστικές τους εισφορές και κάνουν ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση στον ΟΑΕΕ , ενώ πρόβλεψε ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση έρχονται «λουκέτα».

''Είμαι 30 χρόνια έμπορος, αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές'' είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η άμυνα των εμπόρων για να αντέξουν είναι μόνο μία ''επίθεση με ποιότητα και χαμηλές τιμές''.

Τέλος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου σημείωσε ότι η αγορά της Μεγαλόπολης, φέτος, έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα και από τον αυτοκινητόδρομο, αφού οι πολίτες σε υψηλό ποσοστό έφυγαν προς Τρίπολη και Καλαμάτα.

Produced by