04
ΙΑΝ

Αναστολή κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή της 24ωρης απεργίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τη σκληρή στάση που τήρησε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο έδωσε εντολές στις διοικήσεις των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις

 Υπενθυμίζεται, ότι η διοίκηση της ΑΜΕΛ είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία .

Όμως τα 4 σωματεία των εργαζομένων που δρουν στο χώρο της Εταιρίας, αποφάσισαν να μην παραστούν στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι στην ουσία η διοίκηση προσέφυγε στη δικαιοσύνη για μια απεργία η οποία δεν είχε καν εξαγγελθεί και κοινοποιηθεί.


Ήδη οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία και αντ΄ αυτής θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

Κανονικά επίσης θα κινηθεί αύριο και ο Προαστιακός.

Το πρωί, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για κοινή δράση των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και το καθένα σωματείο να πάρει μεμονωμένη απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων. Πάντως οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 10 του μηνός.

Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιριών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενδέχεται να προτείνει προς έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, δύο ειδών εισιτήρια. Το ένα θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύσει για μία μόνο διαδρομή και το άλλο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια μιάμισης ώρας.

Produced by