05
ΙΑΝ

Μπλόκο σε τράπεζες από το ΠΑΜΕ


Συμβολική εκδήλωση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη συγκέντρωση των χρημάτων στις τράπεζες.

Συμβολικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις έγιναν επίσης έξω από υποκαταστήματα τραπεζών σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη , Ναύπλιο, Τρίπολη, Άρτα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Λάρισα, Ζάκυνθο, Πύργο, Κέρκυρα, Πάτρα , Σπάρτη και Γιάννενα.

Το ΠΑΜΕ ζητά:


- Να διαγραφούν τώρα τα χρέη ανέργων, αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών. Να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

- Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.

- Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης, με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.

- Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.

- Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.

Produced by