09
ΙΑΝ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα


Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ .

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10/1/2011, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου, όπως ανακοίνωσαν, να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο τραμ, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις τους.


Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Το Σάββατο ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας, προανήγγειλε την αύξηση 40% στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, από την 1η Φεβρουαρίου.

 Ο κ. Βούγιας είπε ότι τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Εξάλλου, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των 35.

Produced by