10
ΙΑΝ

Έρχονται αγροτικές κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ


Τελεσίγραφο για κινητοποιήσεις από τις 24 έως τις 29 Ιανουαρίου έστειλαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) που πρόσκεινται στο ΚΚΕ , ύστερα από την Πανελλαδική οργανωτική σύσκεψη των μελών της που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου ήταν παρόντες και δύο βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι κκ. Στ. Σκοπελίτης και Δ. Μανωλάκου, οι κινητοποιήσεις τους θα περιλαμβάνουν συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα, τα οποία θα περιλαμβάνουν και αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, των γραφείων του ΕΛ.Γ.Α. κ.ά., ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους.

Οι αγρότες της ΠΑΣΥ προβάλλουν τα γνωστά αιτήματα του κλάδου, ενώ ανάμεσα στα λοιπά αιτήματα συγκαταλέγονται το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, η απαγόρευση δια νόμου των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε κατοικίες τους για οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ, και η μη πληρωμή προστίμων όσον αφορά τις άδειες των γεωτρήσεων.

Produced by