10
ΙΑΝ

Ερώτηση Αλ. Κοντού στον Σκανδαλίδη για την κτηνοτροφία


Σοβαρά ερωτήματα για την επιβίωση των χιλιάδων κτηνοτρόφων που αδυνατούν με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις πολιτικές που υιοθετεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιβιώσουν, έθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Ξάνθης και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός.

Με μία σκληρή ερώτηση που κατέθεσε την προηγούμενη Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, στη Βουλή προς τον υπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Σκανδαλίδη ότι με την πολιτική που εφαρμόζει έχει οδηγήσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους σε κατάσταση απελπισίας και τους αφήνει μόνους να δίνουν καθημερινά μία άνιση «μάχη» για την επιβίωσή τους απέναντι σε συμφέροντα που τους εκμεταλλεύονται σε όλα τα επίπεδα: από το κόστος της παραγωγής τους έως τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με την ερώτησή του, σε απόγνωση οδηγούνται σήμερα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εξαιτίας της απουσίας πολιτικής στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση σε μία περίοδο κρίσιμη για την επιβίωσή του, που επιδεινώνεται επιπροσθέτως με την ανεξέλεγκτη αύξηση που παρατηρείται στις τιμές των ζωοτροφών.

Υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη και την προστασία του κλάδου μέσα από δεκάδες Υπουργικές Αποφάσεις που ικανοποιούσαν πάγια αιτήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων και του Νόμου 3698/2008 που έδινε λύση σε χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, ο κ. Κοντός υποστήριξε ότι σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «κλείνει τα μάτια» στο μείζον πρόβλημα που δημιουργείται και εγκαταλείπει, για μία ακόμη φορά, την ελληνική κτηνοτροφία στην τύχη της, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν το 2004.

Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , ο βουλευτής Ξάνθης έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεκαεννιά «καυτά» ερωτήματα, απαιτώντας μάλιστα και την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.
Produced by