11
ΙΑΝ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς


Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν, από σήμερα έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, για σήμερα και αύριο, 11 και 12 του μηνός αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία .

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ακινητοποιηθεί σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.


Στο μετρό και στον ΗΣΑΠ, μετά την εξαγγελία της οκτάωρης απεργίας, αποφασίστηκε διαφοροποίηση του αυριανού προγράμματος κινητοποιήσεων  απο τα Σωματεία των Εργαζομένων.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα κυκλοφορήσουν  αύριο κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας.Προειδοποίηση Ρέππα

Αυστηρή προειδοποίηση στους εργαζόμενους, αλλά και στις διοικήσεις των εταιριών που αποτελούν το πλέγμα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας.

Ο υπουργός αφού ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας των κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ που συσσωρεύουν τεράστια ελλείμματα, τα οποία καλείται να τα καλύψει ο προϋπολογισμός, στην ουσία ο ίδιος ο φορολογούμενος.

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείχνουν τη γροθιά τους απέναντι στην κοινωνία, γιατί με τις κινητοποιήσεις τους πλήττονται οι λιγότερο εύποροι, τους ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον δεν μπορεί να επικαλύπτει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Produced by