12
ΙΑΝ

Δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο από την εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»


Με βασικό σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ολοκληρώθηκε με την αποστολή τυπικών κλήσεων η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την εταιρία COSMOTE.

O 20ος Τακτικός Ανακριτής ο οποίος είχε χρεωθεί τη δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά, που ολοκληρώθηκε περίπου πριν από πέντε χρόνια έναντι 1,3 δισ. ευρώ, κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχής, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παν. Βουρλούμης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευαγ. Μαρτιγόπουλος και ο επικεφαλής της επιχείρησης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» κ. Παν. Γερμανός.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη, το πόρισμα της οποίας καταλήγει ότι από την επίμαχη αγορά δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο .Produced by