12
ΙΑΝ

Ισραήλ: Τριπλή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα


Τριπλή αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Στόχος της επιχείρησης ήταν τρεις εγκαταστάσεις που χρησιμεύουν ως "κέντρα τρομοκρατικής δράσης", διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε απάντηση της ρίψης ρουκετών και οβίδων τις τελευταίες ημέρες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε ενώ παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Χθες Τρίτη ένας Παλαιστίνιος, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να μην κάνουν "το τραγικό λάθος και θέσουν σε δοκιμασία τη βούλησή μας και τον λαό μας", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ σε εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, τηρεί μια ντε φάκτο στρατιωτική εκεχειρία με το Ισραήλ. Η Χαμάς επανέλαβε χθες ότι η κατάπαυση του πυρός που ισχύει από τις αρχές του 2009 αποτελεί αντικείμενο μιας "εθνικής ομοφωνίας" στους κόλπους των παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι θα είναι σεβαστή.

Produced by