14
ΙΑΝ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους


Να αναστείλουν προσωρινά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό , αποδεικνύοντας έτσι και εμπράκτως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό υπενθυμίζουν ότι ο διάλογος δεν αφορά μόνο στο νομοσχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, αλλά και σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία παλεύουν τους τελευταίους 10 μήνες.

Διευκρινίζουν τέλος, ότι σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη, οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

Σήμερα συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.

Produced by