19
ΙΑΝ

Κινητοποιήσεων...συνέχεια


Πλούσια σε κινητοποιήσεις η σημερινή ημέρα, με τους φαρμακοποιούς και τους δικηγόρους να αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τα τρένα του ΟΣΕ να παραμένουν ακινητοποιημένα.

Φαρμακοποιοί

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Tα φαρμακεία του Πειραιά ήταν κλειστά και την Τρίτη με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Πειραιά. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο ραδιοσταθμό «9,84».

Δικηγόροι

Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος, εκτός των Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, κατέρχονται σε τριήμερη αποχή, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει την Τετάρτη, για το αν θα κατέλθουν σε απεργία ή όχι οι δικηγόροι της πρωτεύουσας.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για σήμερα και την Πέμπη στάσεις εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.

Ακυρώνονται δρομολόγια του ΟΣΕ

Δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, του ΟΣΕ ματαιώνονται το προσεχές διήμερο, καθώς οι συρμοί του Οργανισμού θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για τις 19 & 20 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία αύριο και μεθαύριο, ημέρες της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο. Επίσης καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Το πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ, έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα, 19 του μηνός, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο , ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για αύριο και η ΑΔΕΔΥ , ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί, επίσης, τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέσα Μεταφοράς

Εξασθενεί σιγά σιγά το μέτωπο των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ και στα Τρόλεϊ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αρνούμενοι να δεχτούν την πρόσκληση για διάλογο του υπουργείου ενώ με 48ωρη απεργία απαντούν από σήμερα στο σχέδιο για την εξυγίανση του ελληνικού σιδηροδρόμου, οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης να πραγματοποιήσουν 48 απεργία, έως και την Πέμπτη ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των δυο μέσων σιδηροδρομικής μεταφοράς, ενώ την ίδια στιγμή χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει σήμερα και αύριο η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας (11:00 με 15:30 και 11:00 με 15:00 αντίστοιχα).

Εξαίρεση αποτελούν οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι της ΕΘΕΛ, οι οποίοι συμμετέχουν στο διάλογο, όπως και οι λοιποί υπάλληλοι σε Μετρό και Τραμ και τέλος στον ΗΣΑΠ, μετά την απόφασή της γενικής συνέλευσή τους να υιοθετήσουν διαλλακτική στάση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά και οι αντιδρώντες θα συμμετάσχουν από την ερχόμενη εβδομάδα στον κύκλο των επαφών του υπουργείου με τα σωματεία. Ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές για επιβάτες διεθνή δρομολογίων θα προωθούνται στους προορισμούς τους με λεωφορεία, στην ελληνική διαδρομή, ενώ δεν θα λειτουργούν τα λεωφορεία που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο και εξαιτίας της απεργιακής κινητοποιήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ορισμένα δρομολόγια την Παρασκευή.


Produced by