19
ΙΑΝ

Οριστική παραγραφή για Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό


Υπέρ της οριστικής παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία έχουν παραπεμφθεί για την υπόθεση Βατοπεδίου οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας και Αλέξανδρος Κοντός, αποφάνθηκε ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, με ψήφους 5-0, βάζοντας τέλος στη διαδικασία για τα τρία πολιτικά πρόσωπα.

Το Συμβούλιο, με ψήφους 3 έναντι 2, αποφάσισε ακόμα να επιστραφεί σε ειδικό εφέτη-ανακριτή η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για την ίδια υπόθεση.

Η αντίδραση του Αλ. Κοντού

Τη σύσταση της προβλεπόμενης στο άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικής Επιτροπής για τον έλεγχο της εις βάρος του κατηγορίας για την υπόθεση του Βατοπεδίου, πρόκειται να ζητήσει ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.


Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, κρίνει «ως αναγκαία προϋπόθεση για τη σύστασή της τη συμμετοχή σε αυτήν την Επιτροπή αποκλειστικά και μόνον ανώτατων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αναμφισβήτητα είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέχουν τις εγγυήσεις μιας αντικειμενικής, αδιάβλητης, αξιόπιστης, ασφαλούς και ανεπηρέαστης κρίσης για την εν λόγω υπόθεση, γεγονός το οποίο πολλές φορές απεδείχθη κατά την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Παράλληλα, ο κ. Κοντός επιτίθεται κατά των συναδέλφων του βουλευτών, «κυρίως της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που, απέδειξαν κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε κατ΄ ελάχιστον για την αλήθεια, παρά μόνο για το πώς θα ανεβάσουν τις "μετοχές" τους στο εσωκομματικό τους "Χρηματιστήριο" παριστάνοντας τους "τηλεδικαστές" στα "τηλεπαράθυρα", επιδεικνύοντας απόλυτη προσήλωση στην κομματική "γραμμή" για εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων τους, υπογράφοντας πορίσματα - κατασκευάσματα, που αποτελούν ντροπή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας, εφευρίσκοντας ακόμα και την ύστατη ώρα κατηγορίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων αλλά και το νομικό μας πολιτισμό».
Produced by