20
ΙΑΝ

Απέχουν από τα καθήκοντα τους σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΔΟΥ Ζακύνθου


Απέχουν από τα καθήκοντα τους σήμερα οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες προσαγωγές στην αυτόφωρο διαδικασία των προϊσταμένων της υπηρεσίας με αφορμή μηνύσεις που κατατίθενται εναντίον τους, από ιδιώτη, με την κατηγορία ότι δεν παραλαμβάνουν ακίνητο του τελευταίου που έχει μισθώσει εδώ και χρόνια η Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου.

Το ακίνητο φέρεται να εμφανίζει πολεοδομικές αυθαιρεσίες και ελλείψεις σε σχέση με τα αναφερόμενα στο φάκελο μίσθωσης του, σύμφωνα με έκθεση του σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και για αυτό το λόγο η υπηρεσία αρνείται να το παραλάβει και ζητά να επιληφθεί του θέματος η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Για το θέμα αυτό κατατέθηκε χθες ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, όπου γίνεται λόγος για διαχρονικό σκάνδαλο σε αυθαίρετα κτίρια της Ζακύνθου και ζητείται να κατατεθεί το πόρισμα των Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για το επίμαχο κτίριο και να παρασχεθεί νομική προστασία στους προϊσταμένους της υπηρεσίας που διώκονται εξαιτίας της εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις κατά της Διευθύντριας της υπηρεσίας και μία μήνυση κατά του αναπληρωτή Διευθυντή. Η Εισαγγελία Ζακύνθου έχει ήδη προχωρήσει δύο φορές στη σύλληψη και προσαγωγή της Διευθύντριας, ορίζοντας στη συνέχεια τακτική δικάσιμο για την διερεύνηση της υπόθεσης και ήδη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης κατά του αναπληρωτή Διευθυντή. Και οι δύο προϊστάμενοι φέρονται να βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε αναρρωτική άδεια.

Produced by