20
ΙΑΝ

Έληξε η διαμαρτυρία συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο


Αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς οι συγκεντρωμένοι -από το πρωί- έξω από τον Άρειο Πάγο, συμβασιούχοι, που διαδήλωναν για τη μονιμοποίησή τους, διαλύονται.

Οι εργαζόμενοι με σχέση σύμβασης ορισμένου χρόνου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διεδικώντας την οριστική αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσης με το Δημόσιο και προκαλώντας μικροένταση με ρίψη αβγών και μπουκαλιών, όταν έγινε γνωστή η απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα του ΑΠ, Ιω. Τέντε, προς την Ολομέλεια για το θέμα της μονιμοποίησής τους.

Όπως έγινε γνωστό, το συντονιστικό τους όργανο θα συνεδριάσει το Σαββατο-κύριακο, ενώ είναι ειλημμένη απόφαση η διαμαρτυρία τους άπαξ εβδομαδιαίως έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:


Συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο του Αρείου Πάγου, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το θέμα της μονιμοποίησής τους.

"Διαμαρτυρόμαστε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία καλείται να κρίνει για άλλη μια φορά την υπόθεσή μας. Ζητάμε να μας δικαιώσει και να μην υποκύψει στις πιέσεις της πολιτείας. Υπάρχουν ήδη, τρεις αποφάσεις δικαστηρίων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, οι οποίες μας δικαιώνουν, καθώς και απόφαση του 2006 της ίδιας ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία και αυτή μας δικαιώνει βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και βάσει του νόμου 2112. Παρ' όλα αυτά μετά από λίγους μήνες ξανασυνεδρίασε με την ίδια σύνθεση και κατέληξε σε άλλη απόφαση, η οποία δεν καλύπτει το αίσθημα δικαίου", τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Σφυράκης εκπρόσωπος του συντονιστικού των συμβασιούχων.

Η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται σε δύο μήνες. Οι συμβασιούχοι έχουν κλείσει το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Produced by