20
ΙΑΝ

Δεν τελείωσε η υπόθεση Βατοπεδίου για τον Αλ. Κοντό


Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση Βατοπεδίου από Ειδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται ήδη με την υπόθεση, ζητά ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Παρά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για οριστική παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία είχε παραπεμφθεί ο κ. Κοντός, ο βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ότι δεν επιθυμεί να θωρακιστεί πίσω από την παραγραφή και δεν προτίθεται να αφήσει σκιές να πλανώνται σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Κοντού προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αναφέρεται:

«Πιστεύω πως μόνον ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να παρέχουν τα εχέγγυα αντικειμενικής, αδιάβλητης, αξιόπιστης, ασφαλούς και ανεπηρέαστης κρίσης για την εν λόγω υπόθεση, την οποία η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί σχεδόν τρία έτη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά, αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τα δικά της μικροκομματικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για την με αδίστακτο, αήθη και αλυσιτελή τρόπο, σπίλωση του ονόματός μου.»


Produced by