23
ΙΑΝ

Ο Μαντέλης στο εδώλιο για το "πόθεν έσχες''


Σε δικη με την κατηγορία τηςυποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης πόθεν έσχες (πλημμέλημα) για τα οικονομικά έτη 2006-2007 παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού σχετίζεται με την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α.ROCOS έλαβε χρήματα από την Siemens ως προεκλογική χορηγία .
 
Το δικαστικό συμβούλιο  έκανε δεκτή με το βούλευμα (αριθμ 92/2011) την πρόταση της Εισαγγελέως κας Αργυρώς Χουρδετσανάκη για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του Τάσου Μαντέλη για το ίδιο αδίκημα της περιόδου από 30-6-2004 ως 30-6-2005 λόγω παραγραφής.

Ο κ. Μαντέλης έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ μετά την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

  Σύμφωνα με την κατηγορία ο Τάσος Μαντέλης απαίτησε χρήματα ως δώρο από την SIEMENS στον επίμαχο λογαριασμό, που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γ.Τσουγκράνης , προς τον οποίο είχαν εμβαστεί το 1998 και το 2000 συνολικά 450 χιλιάδες μάρκα.Τα χρήματα ,κατά το κατηγορητήριο ,αφορούσαν την έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ .

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για χορηγίες που του είχε προσφέρει η Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.
Produced by