24
ΙΑΝ

Προς αναστολή κινητοποιήσεων(;)


Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία ωστόσο, αναμένεται η τελική απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στου Ρέντη.

Εν τω μεταξύ, με τον γ.γ. του υπουργείου Υποδομών κ. Τσιόκα, συναντούνται οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα τρόλεϊ, με αίτημα να μην μειωθούν οι αποδοχές τους.

Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα, χωρίς λεωφορεία για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα μείνει σήμερα η Αθήνα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία του διαλόγου μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπων των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού θα είναι από σήμερα οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών οι οποίες θα έχουν ισχύ μέχρι 31/1/2012.

Το κόστος των εν λόγω καρτών θα είναι 450 ευρώ, έναντι 350 που ήταν το κόστος των περυσινών, μετά τις αυξήσεις που αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για μείωση των ελλειμμάτων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Η κάρτα απεριορίστων διαδρομών των 450 ευρώ καλύπτει για τον επιβάτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και τον Προαστιακό στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί.

Από αύριο θα διατίθεται επίσης και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ αξίας 200 ευρώ. Εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα - Σαρωνίδα της γραμμής Ε22.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο γγ του υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας θα συναντηθεί με συνδικαλιστές του Μετρό, του Τράμ και των τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Produced by