24
ΙΑΝ

Καμικάζι σκορπά το θάνατο στο αεροδρόμιο της Μόσχας


Θάνατο και χάος σκόρπισε καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά του και ανατινάχτηκε πριν από λίγο στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, την ώρα που ήταν κατάμεστο από κόσμο. 


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας οι νεκροί έχουν φτάσει τους 35 και οι τραυματίες τους 46. H έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παράδοσης αποσκευών του αεροδρομίου της ρωσικής πρωτεύουσας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποσχέθηκε σήμερα ότι οι αρχές θα καταδιώξουν και θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, ενώ ανακοίνωσε πως η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας, ο καμικάζι ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, το πρακτορείο Ιντερφάξ μεταδίδει ότι δεν αποκλείεται η βόμβα να ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στις αποσκευές.

Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ, ενώ ο αριθμός των δραστών δεν έχει διευκρινιστεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ η αστυνομία της Μόσχας βρήκε το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.  Πρόκειται για άνδρα "αραβικής εμφάνισης", ηλικίας 30-35 ετών. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Αμέσως μετά την έκρηξη το Χρηματιστήριο της Μόσχας υποχώρησε περίπου 2%.
Produced by