24
ΙΑΝ

"Επιστρατεύονται" τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά


Στο άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων του Πειραιά προχωρά το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στη στάση των φαρμακοποιών, και συγκεκριμένα στην άρνηση τους να δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Πειραιά το υπουργείο διαπίστωσε πως από τα περίπου 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16, με αποτέλεσμα να ζητήσει από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων.

Τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ και θα λειτουργούν από τις 10 πμ έως τις 3 μμ.


Στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο. Παράλληλα, με απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μεταφέρονται 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο, ενώ ο ΟΠΑΔ μεταφέρεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Produced by