24
ΙΑΝ

ΜΜΜ: Η χάρτα των κινητοποιήσεων


Χωρίς Τραίνα θα μετακινηθούμε αύριο και μεθαύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό πραγματοποιούν 48ωρη απεργία αντιδρώντας στις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των εταιρειών που προβλέπονται στο επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα .

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσή τους να μην κηρύξουν για αυτήν την εβδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις και να συνεδριάσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και ο κύκλος των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Μεταφορών.

Αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ , ΗΛΠΑΠ), χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρξουν στάση εργασίας, ώστε να γίνει εφικτή οι προσέλευση τους. Στο πλαίσιο αυτό στον ΗΣΑΠ ενδέχεται να υπάρξει μεθαύριο ή την επόμενη ημέρα στάση εργασίας, μετά τη συνάντηση που επιδιώκεται να γίνει με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να κατατεθούν τις προτάσεις τους κατά των μέτρων που προωθούνται.

Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις των συνομιλιών μεταξύ του υπουργείου με τα συνδικάτα δεν είναι και οι ευνοϊκότερες ως προς την διευθέτηση των αιτημάτων που προβάλλουν οι εκπρόσωποί τους και αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ενδεικτική ήταν η ενδυνάμωση της πλευράς όσων ζητούν τη σκλήρυνση της στάσης του σωματείου απέναντι στην κυβέρνηση, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, όπου οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα έντασης.

Πάντως οι συνδικαλιστές φέρονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η κυβέρνηση δεν τροποποιήσει τα μέτρα που επιχειρεί να εφαρμόσει με το νομοσχέδιο περί αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών.

Produced by