27
ΙΑΝ

Αιματηρές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο


 Ενας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκαν αργά χθες στη διάρκεια επεισοδίων στο Κάιρο, κατά τη δεύτερη ημέρα των βίαιων εξεγέρσεων και διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Χοσνι Μουμπάρακ , σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο θάνατός τους προκλήθηκε κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν αργά σε κεντρικό προάστιο του Καϊρου όπου οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Με τους δύο νέους αυτούς θανάτους οι νεκροί από τα επεισόδια έφτασαν συνολικά τους έξι, με ένα αστυνομικό νεκρό στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας χθες και τρείς επίσης από χθές στο Σουέζ .

Οι δύο θάνατοι, το βράδυ της Πέμπτης στο Κάϊρο, προκλήθηκαν, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, από αυτοκινητιστικό ατύχημα και όχι από τις μάχες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.Άλλος επίσημος είπε ότι, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα, συνοδός, σκοτώθηκαν,αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο, κοντά στο κέντρο του Καίρου. Στο δυστύχημα, ένας ακόμα άνδρας τραυματίσθηκε.Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως και σε αντίθεση με όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει από πηγές της Ασφάλειας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις που εξελίσσονται στην πόλη.Διατηρώντας την ανωνυμία του, όπως συμβαίνει συνήθως στην Αίγυπτο, ο αξιωματούχος είπε ότι θα διαταχτεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Produced by