28
ΙΑΝ

Καταλήψεις σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ πραγματοποιούν μέλη της ΠΑΣΥ


Έξω από τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας βρίσκονται από το πρωί, σήμερα, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής της, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της γραμματείας της, Αλέκος Ουγγρίνος.

Σε Πέλλα και Ημαθία, μάλιστα, τα μέλη της ΠΑΣΥ προχώρησαν, από τις 11 το πρωί, σε κατάληψη των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ και θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι και τις δύο μετά το μεσημέρι. Στο νομό Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων, Γιώργος Ρίσκος.

Οι αγρότες της Συσπείρωσης ζητούν, μεταξύ άλλων, να παραμείνει η ΑΤΕ υπό κρατικό έλεγχο, καθώς και την άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδάκινων της φετινής και περσινής χρονιάς από τους κονσερβοποιούς και τους εμπόρους αλλά και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες από χαλάζι - βροχοπτώσεις και εντατικοποίηση των ελέγχων στις αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Ουγγρίνο, η ΠΑΣΥ θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις της στις 5 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη. Οριστικές αποφάσεις, πάντως, πρόκειται να ληφθούν αύριο, στη σύσκεψης, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κιλκίς, στις 11 το πρωί.

Produced by