31
ΙΑΝ

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων


Σε 24 ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, όπως αποφάσισαν στη γενική συνέλευση τους, ενώ  θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη- Πέμπτη.

Τα μπλε λεωφορεία αποφάσισαν να προβούν σε 48ωρη απεργία, ενώ θα ανακοινώσουν στάση εργασίας την Παρασκευή. Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.


Οι συρμοί του Μετρό παραμένουν και αύριο ακινητοποιημένοι , καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Η αυριανή
απεργία κρίθηκε παράνομη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.

Οι υπάλληλα του Μετρο γνωστοποίησαν πως θα ανακοινώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις καθημερινά.
 
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία , αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

Tα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ακινητοποιήθηκαν  για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ο υπουργός μεταφορών δήλωσε στη βουλή πως η κυβέρνηση διασφαλίζει τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες και το δικαίωμα στην εργασία. «Είμαστε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος στις συγκοινωνίες, αλλά με μια πολιτική λογική.

Το μοντέλο του ’90- ‘93 απέτυχε οικτρά. Τους συνδικαλιστές τους εκτιμούμε αλλά η βουλή θα ψηφίσει τον νομό», υποστήριξε, και τόνισε ότι τίποτα δεν θα πάει καλά αν οι εργαζόμενοι δεν αναλάβουν ευθύνες.

«Στην Αθήνα οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο το οποίο πρέπει να εκλογικεύσουμε και πρέπει να καταλάβουν» επεσήμανε ο υπουργός, πως «όσοι έχουν νοοτροπία τσάμηδων με τις ενέργειες τους βάζουν τους υπόλοιπους να πληρώσουν»

Απεργούν από αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο έως και την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), αύριο προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31.10.2010 σύμφωνα με το Ν. 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την οποία χαρακτηρίζουν "αντισυνταγματική και παράνομη".

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει επίσης για αύριο, Τρίτη, 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Αποφασίζουν σήμερα οι Φαρμακοποιοί

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα φαρμακεία της Αθήνας.

Για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους αποφασίζουν, εντός της ημέρας, οι φαρμακοποιοί καθώς συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση στις 5 το απόγευμα.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ. Οι χρονίως πάσχοντες και ανήμποροι, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά, Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα.

Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

Produced by