02
ΦΕΒ

Νέες «βόμβες» από τον μητροπολίτη Πειραιά


Σάλο στην κοινή γνώμη και έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος προκαλεί νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος σε επιστολή συμπαράστασης που απέστειλε προς τον έκπτωτο μητροπολίτη Κοσσυφοπεδίου Αρτέμιο, επανέρχεται στα περί «Αμερικανοσιωνισμού» ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά του σερβικού κράτους και της Εκκλησίας της χώρας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ κατηγορεί το σερβικό κράτος και την Εκκλησία της Σερβίας ότι υπακούει στα κελεύσματα «του δαιμονιώδους Αμερικανοσιωνιστικού παράγοντος του επιβουλευθέντος την κοιτίδα του Ορθοδόξου Σερβικού Έθνους εν Κοσσιφοπεδίω και Μετοχίοις και μεθοδεύοντος την Ισλαμοποίησιν της Ευρώπης δια την απομείωσιν των Χριστιανικών καταβολών αυτής και της ιδιοπροσωπείας της, δια την επίτευξιν κατά την γνώμην του ευχερεστέρας αποδοχής του αναμενομένου υπ’ αυτού “Μεσσίου της δόξης” που ταυτοποιείται εν τω προσώπω του αισχίστου Αντιχρίστου και παραδόσαντος αυτήν εις τας αιματοβαμμένας χείρας των ισλαμιστών Κοσσοβάρων, που εν 21ω αι. υψώνουν εν Ευρώπη το ψευδές κοσμοείδωλο του Θεοκρατικού Ισλάμ».

Μάλιστα ο μητροπολίτης Πειραιά αμφισβητεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας για την έκπτωση του κ. Αρτεμίου, τονίζοντας ότι «Η Υμετέρα Σεπτή Πανιερότης κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνας των Αγίων επτά Οικουμενικών Συνόδων και των Τοπικών...και κατά τον Ευαγγελικόν Θείον Νόμον τυγχάνει ο Κανονικός Επίσκοπος της Αγιωτάτης Επισκοπής Ράσκας, Πριζρένης, Κοσσυφοπεδίου και Μετοχίων», καθώς όπως σημειώνει η απομάκρυνση του έγινε «δίχα Κανονικού κατηγορητηρίου και προσάψεως πραγματικών περιστατικών, Κανονικών ανακρίσεων και διερευνήσεως του κατηγορητηρίου, Κανονικής δίκης και Απολογίας και ενδίκων μέσων».

Σημειώνεται ότι η Σερβική Ιεραρχία αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες την απομάκρυνση του κ. Αρτεμίου έπειτα από καταγγελίες για υπεξαίρεση από συνεργάτες του ποσού περίπου 350.000 ευρώ.

Η νέα παρέμβαση του κ. Σεραφείμ έρχεται ένα μόλις μήνα μετά τις δηλώσεις του για τους Εβραίους, το Σιωνισμό και το Ισλάμ, οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος και της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Produced by