03
ΦΕΒ

Κανονικά σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς


 Ύστερα από ένα τριήμερο μεγάλης ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά την Πέμπτη, μετά και την αναστολή της προγραμματισμένης για σήμερα 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, η επόμενη κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί είναι την Παρασκευή, με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, τα τρόλεϊ 11.00-15.00 και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο να ακινητοποιείται για 4 ώρες από τις 12 το μεσημέρι.

Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τους απεργούς εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, λέγοντας κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και ζητώντας από τους απεργούς να σταματήσουν "να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία".

Σε ερώτηση για την πραγματοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό , παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη, ο κ. Ρέππας είπε ότι "θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας όσοι απεργούν παράνομα". Στο μεταξύ, για το θέμα αυτό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα, αυτό της παράβασης δικαστικής απόφασης.

Produced by