03
ΦΕΒ

Χρ. Παπουτσής: Δεν έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία


"Θα πρέπει μάλλον να διαγράψουμε τη φράση ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στον φάκελο- βόμβα που εστάλη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Μέχρι να δούμε από πού προέρχεται η πράξη, ποιοι είναι οι φορείς, αν ήταν από την πλευρά της τρομοκρατίας ή του οργανωμένου εγκλήματος, καλά θα κάνουμε να έχουμε μια οργανωμένη αντίδραση και μια συνολική ετοιμότητα όλων των αρχών και όλων των υπηρεσιών του κράτους" πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη, μετά τη συνάντησή του με τη Φινλανδή υπουργό Εσωτερικών, κ. Ανε Χόμλουντ, με αντικείμενο τη μετανάστευση, αλλά και την αναμενόμενη αύξηση μεταναστευτικών ροών, απο την Αίγυπτο και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

"Όλοι ανησυχούμε για τα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία δρομολογούνται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο μάλιστα, μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Αλγερία. Όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία ήδη συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη συμφωνία επανεισδοχής και αυτό είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για εμάς καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τις τουρκικές αρχές", ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι "θα υπάρξει μια ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών και αναμένεται να έχουμε ένα ισχυρό προσφυγικό κίνημα προς την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα μόνη της θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να το αντιμετωπίσει και γι' αυτό θα χρειαστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία."

Produced by