03
ΦΕΒ

Αύξηση ωραρίου και απογευματινή λειτουργία στο Δημόσιο


Σημαντικές αλλαγές στο ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προς την ΑΔΕΔΥ , την οποία παρουσίασε στο προεδρείο της Ένωσης ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο προτείνει αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες (από 37,5 σε 40 ώρες) την εβδομάδα και λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα. Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης για την απογευματινή λειτουργία των υπηρεσιών ξεκαθάρισε ότι το ωράριο θα είναι συνεχές και όχι διακεκομμένο και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στις ανάγκες του.

Ο υπουργός κάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση. Πάντως ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αν και αναγνωρίζει, όπως είπε, τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, με τον κ. Ραγκούση να διαβεβαιώνει ότι στόχος δεν είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους, αλλά να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες. Από την πλευρά του ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε θετικό στοιχείο τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.
Produced by